След две глоби жена-инвалид настоява да бъде преразгледана наредбата за паркиране

Публикувано на вт, 12 Дек. 2023
518 четения

Възрастна жена, която е инвалид, настоява да бъде преразгледана общинската наредба за паркиране в частта ѝ за инвалидите и трудно подвижните хора като нея. Причината е, че през последния месец два пъти е глобявана от служители на Общинското предприятие “Организация на движението, паркинги и гаражи”. Искането си Мария Ванкова е входирала със специално писмо, което е адресирано до кмета на община Велико Търново Даниел Панов и до компетентните постоянни комисии към Великотърновския общински съвет.
От писмото на Ванкова става ясно, че тя живее в Дома за стари хора “Венета Ботева”. През ноември неколкократно ѝ се е наложило да посети градската поликлиника.
Първия път местата за инвалиди били заети и тя паркирала на друго паркомясто и съответно си платила билет за престоя. Наложило се да пресрочи времето с 10 минути и когато излязла колата ѝ била закопчана. Възрастната жена си платила глобата, за да я освободят. След няколко дни отново отишла в поликлиниката, но този път пркирала на инвалидно място. Поставила си инвалидната карта на таблото, но не забелязала, че срокът ѝ е изтекъл. “Формалност, но факт. По документи съм пожизнен инвалид и получавам пожизнено инвалидна пенсия”, пояснява Ванкова. Когато излязла, колата ѝ вече била репатрирана. С такси отишла до наказателния паркинг, където си платила глобата. “Трябва да се помисли за хора като мен. Пенсията ми е 440 лв, от които 250-270 лв. са за таксата в дома. С останалите 180 лв трябва да си платя телефона, да си купя лекарствата за месеца и да се издържам до следващия месец”, обръща се Ванкова към съветниците и градоначалника. В писмото си до тях тя моли да отменят наложените ѝ глоби и взетите суми да ѝ бъдат възстановени. Тя настоява още условията за паркиране на хора в нейното положение да бъдат още по-облекчени.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново