Започнаха часове по професионално ориентиране във В. Търново

Публикувано на вт, 19 февр. 2019
702 четения

Часове по професионално ориентиране с участие на представители на бизнеса започнаха във великотърновските училища. Началото бе поставено в ОУ „Димитър Благоев“. С голям интерес учениците се запознаха с дейността на една от водещите компании в сферата на IT сектора и електрониката – „Тремол“, представена от изпълнителния директор Кирил Янев, както и с тайните на кулинарното майсторство, разкрити им от шеф-готвач Радослав Машков от веригата заведения в града.
Откритият урок бе воден от кариерните консултанти към общинския център за подкрепа и личностно развитие. Инициативата за поредицата от открити срещи в училищата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов.
Срещите продължават този четвъртък – 21 февруари, с  урок в Професионалната гимназия по моден дизайн, където учениците ще разговарят с дизайнера, предприемач и общински съветник Атанас Парушев. Срещата започва в 13,30 ч. На 27 февруари – сряда, консултантите ще бъдат в ОУ „Христо Ботев“, където участие са потвърдили представители на сладкарската фабрика.
Целта на поредицата от срещи е по-малките ученици да получат съвети и помощ при избор на специалност в гимназиите и средните училища, а по-големите – да се запознаят с възможностите за професионална реализация както след средното, така и след висшето образование, да опознаят профилите на различните професии и др.
От 28 февруари – четвъртък, започва работа открита приемна на кариерните консултанти в информационния център в сградата на Община Велико Търново. В рамките на учебната година всеки четвъртък от 14,00 до 16,30 ч. експертите ще се срещат с ученици и млади хора. Целта на новата услуга е да се популяризира и разшири дейността по ранното и навременно кариерно консултиране и ориентиране на младите хора като част от общата подкрепата на учениците при избора им на образование и професия.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново