Започна поставянето на нови контейнери за смет в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 8 сеп. 2023
184 четения

Започна поетапното поставяне на 300 нови контейнера за битови отпадъци в Г. Оряховица. Съоръженията са металнии с обем от 2000 до 3750 лита. Новите контейнери ще се обслужват от специализиран сметоизвозващ автомобил, който е автоматизиран и снабден със система за дезинфекция.
На някои от улиците в града ще се наложи преместване на старите контейнерни площадки или разширяването им с цел по-лесното обслужване на новите съдове, уточняват от местната администрация. На други места ще останат старите контейнери, тъй като там преминаващите въздушни кабели не позволяват обслужването на новите съдове за смет.
Старите “бобри” от 1100 литра ще бъдат реновирани и добавени към сега съществуващите в населените места в общината. Паралелно с това във всички селища вече са доставени нови кофи за отпадъци тип “Кука” с обем от 240 литра.
От Общината апелират към гражданите да не изхвърлят отпадъци извън поставените контейнери, както и да не спират автомобилите си пред тях, за да не затрудняват работата на сметоизвозващия автомобил.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново