Зам.-кметовете на Горна Оряховица с неочаквано посещение в детска ясла „Еделвайс“

Публикувано на чт, 21 мар. 2024
198 четения

Ласкава грижа към децата, безупречна хигиена и отлично поддържане на материалната база, установи част от общинското ръководство при изненадващо посещение в горнооряховската Детска ясла „Еделвайс“.
Визитата на зам.-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков е част от текущ контрол, какъвто предстои да се осъществи и в останалите детски заведения – отново без предварително известяване.
Същевременно заместник-кметовете извършиха и оглед на условията и потребностите, във връзка с планираното подобрение на условията в горнооряховските ясли и градини.
50 дечица посещават ясла „Еделвайс“, а за тях полага грижи персонал от 23-ма души – медицински сестри, педагог, помощен персонал. Най-малкото детенце, посещаващо отскоро яслата е на годинка и 3 месеца.
„Отношението на персонала към работата си личи по самите деца, които са спокойни и се занимават с интерес“, коментира зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Иванова. По думите ѝ детайлите в интериора също показват, че екипът и ръководството на детското заведение работят с отдаденост.
Всички помещения, в които децата прекарват деня си имат цветен и приветлив вид, въпреки старата мебелировка. Сградата на детска ясла „Еделвайс“ е строена специално за тази цел и предлага удобството на отделни входове за всяка от четирите групи дечица.
В общинския бюджет за тази година са предвидени средства за текущи ремонти, подновяване на инвентар и други дейности за подобряване средата, която посреща децата, припомниха Петя Иванова и Даниел Божанков.
 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново