Явор Божанков: Викам министъра на образованието на парламентарен контрол заради училището в Поликраище 

Публикувано на пт, 29 май 2020
529 четения

Народният представител от “БСП За България” Явор Божанков посети с. Поликраище по покана на местни жители. Поводът за посещението е предстоящото закриване на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, което вече 195 години е извор на образование за хората в селото.

Според народният представител, проблемът тук не е демографски, тъй като село Поликраище е едно от най-големите села в община Горна Оряховица. „Лошото управление стои в основата на проблема. Ако училището затвори, транспортът за част от децата и за детската градина ще спре. Тя ще бъде следващата. Това е недопустимо. Днес хората излязоха на протест заради всичко това. Трябва да се обединим, за да запазим училището“ коментира Божанков. Той припомня и факта, че до преди 8 години в училището са се обучавали около 150 деца и за реновиране на същото Община Горна Оряховица получава близо 300 хил. лева. Приемното училище в с. Драганово, нито е реновирано, нито пък е най-близкото училище до с. Поликраище , което нарушава правото на децата до равен достъп на образование.

„Не е редно да се закриват училища без обществено обсъждане. По време на извънредно положение. Поставих проблема пред министъра на образованието на парламентарен контрол и очаквам ясни отговори на всички зададени от гражданите въпроси“ заключи Божанков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново