Ясни са победителите в конкурса “Да усетим магията на Баба Марта”

Публикувано на вт, 14 мар. 2023
83 четения

Читалище “Съзнание” в село Яковци е големият победител в конкурса за най-хубава първомартенска украса “Да усетим магията на Баба Марта”, организиран от Община Елена съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. В онлайн гласуването читалището получи 776 гласа, като изпревари с един глас класиралата се на второ място Йорданка Симеонова, а трета с 237 харесвания се нареди Нели Иванова. Специалната награда на журито бе присъдена на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, което с пъстрата си украса бе весело и цветно както в двора, така и вътре в помещенията, посочиха организаторите на конкурса.
За оспорваното първо място се конкурираха 16 участници – различни културни и образователни институции, граждани и учреждения. Това бяха Детската ясла в Елена, Дневният център за деца с увреждания, Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Центърът за подкрепа за личностно развитие, Общинският туристически информационен център, Музеят на Възраждането и Община Елена, НЧ “Надежда” в Тодювци, НЧ “Надежда – Беброво” в Беброво, НЧ “Просвета – Разпоповци” в Разпоповци, НЧ “Съгласие” в Блъсковци, НЧ “Съзнание” в Яковци, ДГ “Щастливо детство” и ОУ “Отец Паисий” в село Константин, Йорданка Симеонова и Нели Иванова.
“Благодарение на усилията и труда на всички участници Община Елена грейна с красиви и креативни мартенски композиции, които доставят радост на малки и големи. Идеите за украсите в конкурса са оригинални и всеки един заслужава да бъде приветстван за усилията си”, посочиха от Община Елена. Всички класирани получиха за награда вкусни торти. Призьорите от читалище “Съзнание” в Яковци благородно предоставиха своята сладка награда на Дневния център за деца с увреждания, посочиха още организаторите.
Николай ВЕНКОВ
сн. Община Елена

loading...
Пътни строежи - Велико Търново