ВТУ ще си партнира с южнокорейски университет

Публикувано на пн, 6 Ное. 2023
78 четения

ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и университетът “Кангнам” в Южна Корея положиха основите на бъдещото си академично сътрудничество, след като ректорът проф. д-р Димитър Димитров и президентът на азиатското висше училище проф. д-р Шинил Юн подписаха меморандум за сътрудничество. Проф. Димитров запозна гостите с историята, традициите и факултетите на вуза в старата столица и подчерта, че двете образователни институции имат много допирни точки и могат да си бъдат полезни в подготовката на бъдещи събития, обмена, обучението и специализациите на студенти и преподаватели, съвместни образователни програми и др.
“След като разбрах колко висок е рейтингът на вашия университет, изключително много се зарадвах, че ще бъдем тук и ще подпишем меморандум за сътрудничество. При нас се обучават 10 хил. студенти, а специалностите, които правят впечатление, са “Икономика”, “Социално благосъстояние”, “Информационни технологии” и “Международни отношения”. Много от тях ги има и при вас, затова този общ документ, с който да сме си полезни, е много важен”, каза проф. Шинил Юн, който при визитата си бе придружен от проф. д-р Хайокън Парк, декан на Факултет “Свободни изкуства”, и Джин У Лий, ръководител на отдел “Международно сътрудничество”.
В срещата участие взеха още доц. д-р Анна Иванова, зам.-ректор на ВТУ, която разказа за успешните партньорства с чуждестранни университети, доц. д-р Полина Цончева, декан на Филологическия факултет, която представи факултета и езиците, изучавани в него, както и гл. ас. д-р Хван Джонг Джеймс Канг, преподавател по корейски език във ВТУ, посочиха от висшето учебно заведение в старата столица.
Николай ВЕНКОВ
сн. ВТУ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново