ВТУ и НВУ отличени с академични Оскари

Публикувано на нд, 14 ян. 2024
938 четения

ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и НВУ “Васил Левски” бяха отличени в инициативата “Академични Оскари 2023” за най-добрите висши училища в България. Ректорът на ВТУ проф. д-р Димитър Димитров получи специалната награда за първото място на вуза в професионални направления “История и археология”, “Филология”, “Педагогика”, “Изобразително изкуство”, “Религия и теология” и “Теория и управление на образованието” за висше училище извън София. НВУ “Васил Левски” се нареди на първо място в професионално направление “Военно дело”.
“От името на академичната общност на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” искам да благодаря за наградата, като много се надявам, че тя ще бъде една от многото през настоящата година. Призът е за всички, които работят в университета. Благодаря ви, колеги”, каза проф. Димитров по време на церемонията, провела се в София.
“От името на академичната общност на Националния военен университет “Васил Левски”, както и от свое име, бих искал да изкажа своята благодарност за това високо признание, което е резултат от непрекъснатите усилия на целия личен състав на университета”, каза бриг. ген. Иван Маламов, началник на НВУ.
В рейтинговата класация на вестник “24 часа” за висшите училища в България се съревноваваха 51 висши училища в 52 професионални направления по 47 индикатора.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново