Всички улици и пътища в Община Велико Търново са проходими при зимни условия

Публикувано на чт, 20 Дек. 2012
434 четения

Въпреки 36- часовият непрекъснат снеговалеж и натрупаната покривка от над 40 сантиметра снегопочистването и опесъчаването се извършват редовно. Всички улици в град Велико Търново, както и всички пътища на територията на общината са проходими при зимни условия.

След разриването на снега, за да се осигури проходимост на улиците и след трайното спиране на снеговалежа, ще започне уширяването на почистените участъци от уличните платна първо по първостепенните улици, а след това и по второстепенните.

Община Велико Търново и всички фирми, ангажирани с почистването на снега се обръщат с апел към собствениците на МПС да преместят автомобилите си, спрени или паркирани на уличното платно за да не възпрепятстват процеса на цялостно почистване на уличните платна, както и да не излизат с автомобилите си, освен ако не е наложително.

След разчистване на улиците и уширяване на уличните платна в нощните часове постепенно ще започне товарене на събраният сняг и извозването му извън рамките на града на специално предназначени за целта депа.

На територията на  цялата община всички пътища са проходими при зимни условия. Извършва се снегопочистване и на уличната мрежа на територията на населените места. Няма проблем с продоволственото снабдяване. Не е допуснато прекъсването на електро и водното захранване на всички населени места.

Община Велико Търново напомня на институциите и гражданите, че съгласно разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда всички собственици, наематели и ползватели на сгради са длъжни да почистят снега в прилежащите пространства на имотите, които притежават или ползват.

снимка: Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново