„Приют“ с над 40 кучета притеснява жителите на свищовско село

Публикувано на нд, 7 ян. 2024
575 четения

Над 40 кучета се отглеждат в необитаема къща в свищовското село Морава, алармира Маринела Илиева. Младата жена обясни, че преди дни те са навлезли в двора на нейната баба и са нападнали и убили всичките 12 кокошки, които възрастната жена отглежда.
Имало е случаи, не един на брой, в които кучетата от този „приют“ са нападали и нея. За щастие без сериозни последици. Животните се отглеждат от човек, който не се грижи постоянно за тях. Не ги храни често и не им се почиства. Кучетата започват са стават агресивни поради липсата на храна“, разказва Илиева. Тя потърсила съдействие от местната управа в Свищов, но от нейна страна не последвал намеса .“Разговаряхме с кмета на Свищов, беше ни отговорено, че това не е работа на общината. А на кого е работа тогава?!“, пита Маринела.
По нейните думи са подавани поредица жалби и от други жители на селото. „Притеснявам се, защото следващото нападение от страна на кучетата може да е с лош край. Да не се прочуем както случая в Долна Оряховица . Трябва ли да има фатален край , за да се потърси решение по казуса“, не спира да задава въпроси младата жена.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново