“Напред! Науката е слънце!” изписаха ученици от ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Публикувано на ср, 17 май 2023
840 четения

Надпис “Напред! Науката е слънце” изработиха ученици от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във В. Търново. Инициативата е по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. В изработването на буквите участваха учениците от 2 д и 3 г клас. Проявата е по идея на учениците и се реализира с помощта на техните класни ръководители Катя Ковачева и Красимира Колева.
“Родителите също помогнаха за тази инициатива, тъй като бяха необходими малко средства, но децата бяха много въодушевени, защото на всеки се падна да украси със свой съученик по една буква. С изработването на този надпис искаме да поздравим всички ученици, колеги и приятели”, разказа Катя Ковачева.
Изработването на буквите започва в началото на месец май. Те са изрязани от фибран, след което в часовете по изобразително изкуство са оцветени и украсени от децата. “Аз изработих буквичката И заедно с моята приятелка Сияна”, разказа второкласничката Лили.
“Много се вълнувам, защото за мен 24 май е един от най-значимите празници”, допълни нейната съученичка Деница, на която е поверено да направи буквата Е заедно с приятелката ѝ Катя. След завършването на всички букви децата заедно със своите класни ръководители и директора Иваничка Петкова подредиха надписа в зеленото пространство край главния вход на училището, където пяха и рецитираха стихотворения по повод предстоящия празник.
Весела БАЙЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново