Вместо цветя четвъртокласници от Елена дариха надежда за болно дете

Публикувано на вт, 23 юни 2020
99 четения

По инициатива на своя класен ръководител Йорданка Грънчарова четвъртокласниците от СУ „Иван Момчилов“ направиха пореден дарителски жест. В последния им общ празник за получаване на удостоверение за завършен начален етап, вместо цветя за своята любима учителка, децата дариха вяра и надежда за малката Зария, която се нуждае от скъпоструващо лечение. Малките ученици събраха 190 лева и те вече са преведени по дарителската сметка.
Две поредни години децата с класния си ръководител участваха в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Аз и Детското полицейско управление“ и печелеха първо и второ място, а рисунките им участваха в благотворителна кампания „Деца помагат на деца“ на Главна дирекция „Национална полиция“. Творбите им включиха в търг и средствата бяха за деца на загинали служители от системата на МВР.
В Деня на недоносените деца, ученици от класа участваха в благородната кауза за закупуване на видеоларингоскоп за отделението по неонатология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново и дариха средства.
Целогодишно учениците събират капачки и участват в кампанията „Капачки за бъдеще“, като на последната акция предадоха 13 кг. Те са и сред изпълнителите на много концерти с благотворителна цел.

Снимка Христо СТОЯНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново