“Легендите” започват от В. Търново своето второ национално турне

Публикувано на вт, 15 Мар. 2016
558 четения

“Нямаме търпение да свирим пред публиката в старата столица, която цени качествената рок музика и създава страхотно настроение”, заявиха Стенли, Любо Киров и Митко Кърнев.

Най-големите български рок хитове ще звучат във Велико Търново на 18 март. Те ще бъдат изпълнение на обичаните музиканти от супергрупата “Легендите”, които ще подарят на великотърновци и гостите на града истинско пътуване с машина на времето. Концертът ще бъде в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” от 19 часа. С него големите звезди Йордан Караджов от “Сигнал”, Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2, Любо Киров от “Те”, Константин Марков и Стенли от “Тангра” започват своето втора национално турне.
“Легендите” гостуват в града в чест на празника на Велико Търново. “Нямаме търпение да свирим пред публиката в старата столица, която цени качествената рок музика и създава страхотно настроение. Затова избрахме да започнем националното си турне именно от тук”, обясни вчера Митко Кърнев. “Когато се събрахме, с изненада открихме колко хубави български песни са написани. Едно е да ги слушаш по радиото, но когато започнеш да ги разучаваш и разбереш колко мисъл има зад всяка мелодия и аранжимент, уважението към авторите и изпълнителите се покачва многократно”, сподели Стенли.
“Искаме да подчертаем, че не ние сме Легендите. Легендарни са песните, които изпълняваме с огромно удоволствие и които продължават да вълнуват публиката след толкова много години”, каза Любо Киров. “Сигурни сме, че турнето ни ще бъде много успешно, защото хората искат да чуят любимите си парчета, проверени през годините”, допълни той.
Парчетата ще звучат в оригинален аранжимент, но публиката ще види артистите в различна светлина – Данчо Караджов ще изпълнява песни на ФСБ и Тангра, Стенли ще направи оригинален прочит на репертоара на D2, а Любо Киров, освен като певец, ще влезе в ролята на барабанист. Всичко това подсилено с брилянтното свирене на Митко Кърнев, Константин Марков и Константин Цеков. Те ще пресъздадат историята на българския рок чрез най-емблематичните песни от последните 40 години.
Почитателите на рока във Велико Търново ще могат да чуят обичани парчета като “Нашият град”, “Сто години”, “Нямаше кой да ни каже”, “Обещание”, “Може би”, “Любовта, без която не можем”, “Бъди какъвто си”, “Има ли цветя”, “Оловният войник”, “След десет години” и др.
Билети за концерта във Велико Търново се продават в мрежата на Eventim.bg, Туристически информационен център “Царевград Търнов” и на касите на ДКС “Васил Левски”.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново