„Интерхотел Велико Търново“ възвръща старата си слава с нов и модерен облик

Публикувано на вт, 19 Дек. 2023
12573 четения

От няколко месеца насам, емблематичният „Инерхотел Велико Търново“, закупен от местния бизнесмен Величко Минев, започна да възвръща предишната си слава с нов и модерен облик. Всичко започна през юли, с реновиране фасадата на цялостния комплекс, възстановяване на настилките по вътрешните дворове, разчистване на зелените площи и допълнително озеленяване, обновяване на парковата част, детската площадка и цялостната външна визия на обекта. В началото на септември беше отворена и терасата към ресторант „Бела Виста“, чиито закрити помещения приеха първите си посетители в началото на октомври.
Ресторант „Бела Виста“ се намира в източната част на комплекса, на мястото на старата механа „Воденицата“, с прилежащата външна тераса към нея. Обновената модерна и изчистена визия, цялостната облицовка с оникс и декоративни елементи предлага усещане за изисканост. Абсолютно всичко е изпълнено по индивидуални проекти за обекта – мебели, обзавеждане, осветление, интериор, барове, стенни декорации.
„При нас менюто е достатъчно разнообразно, но не и разпиляно във всички възможни посоки. Концентрирали сме се върху качествени и добре представени специалитети, за да можем да отговорим на индивидуалните вкусове на всеки клиент“, посочва Деан Иванов, комплексен управител на „Интерхотел Велико Търново“. В кухнята работят много добри готвачи, а като консултанти се ползват и световно признати специалисти с опит в чужбина, хора, които са консултирали много обекти в България и имат собствени кулинарни школи. Това дава възможност за създаването и сработването на добър екип, предоставящ качествена услуга не само на бъдещите ползватели на хотелската част, но и на всички жители и гости на града.
В менюто има предложения както за вегетарианци, така и за любители месата, които се доставят от собствени източници с гарантирано качество и произход. При храната, която се предлага в „Бела Виста“, се залага на традиционни български вкусове, но поднесени по различен, по-изтънчен и интересен начин. Съчетания като патешки дроб с поширана круша, свинско бонфиле глазирано с тъмна бира или меса с билкова коричка и по-нетрадиционни аромати биха изкушили всеки ценител на добрата кухня. Дори стандартната шопска салата може да изглежда по различен начин и да предлага добавени вкусове, които да я направят по-атрактивна и интересна, казва Иванов и допълва, че ресторантът предлага и салата с патешка пастърма, каквато не се прави на друго място. Много търсени от гостите на града са по-непопулярните все още тук закуски – брънч, т. нар. „неделна дълга закуска“ и др.
„Това е един от малкото ресторанти в града, които предлагат закуска на високо ниво, с подбрани печива и нестандартни изкушения. Обедното меню също е с качествени готвени ястия и аламинути. Обмисляме варианти за разнос на храна, тъй като все повече стават запитванията за тази услуга“, посочва комплексният управител. Десертите, които предлага „Бела Виста“ са уникални за обекта и се приготвят от собствен сладкар. „Всичко е прясно и се прави на място, по най-добрия начин, с най-добрите продукти и с използването на съвременни технологии в кухнята“, отбелязва Иванов. Ресторантът постепенно се налага на пазара, а кувертите за новогодишните празници вече са почти изчерпани. Заведението предлага великолепна гледка, която е единствена по рода си в града. През пролетта на голямата външна тераса със 120 места ще бъдат представени и новите топли напитки, които ще приготвя бариста специалист, както и множество алкохолни и безалкохолни коктейли.За този сезон „Бела Виста“ предлага 100 места в основните вътрешни зали, с възможности за сепариране на мероприятия в отделни по-малки части. Обектът работи всеки ден от 9 ч. до 23 ч. и приема резервации на телефон 0877757677.
„Планираме още в началото на месец януари да открием детски парти център в една от сградите на комплекса, който да може да предлага забавления за деца от всички възрасти, както и да организира детски рождени дни, партита и всякакви събития от такъв характер. Той ще предоставя уникален интериор, какъвто няма никъде в града, с разнообразни съоръжения и атракции. През пролетта, може би още март или април, се очаква да е готова и част от хотелската база, която в момента е над 200 стаи, но на първо време ще бъдат реновирани и пуснати за настаняване около 60-70 от тях“, разкри комплексният управител. Той добави, че по същото време се очаква да бъде готов и стария, голям ресторант на Интерхотела, в който почти всеки великотърновец е празнувал по някакъв повод. Иванов посочи, че дори вече има ангажименти, поети за баловете на абитуриентите през месец май и допълни, че голямата тераса пред стария най-голям ресторант на хотела също е възстановена и напролет ще бъде отворена за посещения.
„Комплексът поетапно се възстановява, отваря и разраства. Той ще продължи да придобива все по-атрактивна визия и да възвръща ролята си в живота на великотърновци и гостите на града като един от знаковите комплекси в старата столица“, подчерта Иванов.
Комплексният управител коментира и проекта за пешеходна зона за отдих край река Янтра в подножието на хотела. Той сподели, че вероятно още през лятото ще бъде доразчистена растителността покрай съществуващите стълби към бреговата част, за да се осигури достъп дотам и евентуално да се направи алея с пейки. Като част от инициативния комитет, подкрепящ тази кауза, от хотела се надяват тя да се реализира, а пешеходната крайречна зона да се свърже и с улица „Гурко“.
В момента се работи и по обширните паркинги към комплекса и реновирането на техните настилки, което да предостави допълнително удобство за клиентите, особено в централната част на града, където паркирането е проблем. На по-късен етап се планира и възстановяване на басейна и спа центъра към хотела. От момента, в който новият собственик е инвестирал в обекта, постоянно валят запитвания и за наемане на помещенията в голямото фоайе за всякакъв вид площи – както за магазини, така и за услуги, но това все още не стои на дневен ред.
„Комплекса условно е разделен на 4 блока и в момента усилията са насочени главно в реновирането на т. нар. четвърти блок, който е към Стамболовия мост и река Янтра. В него се намират заведението „Бела Виста“ и прилежащата хотелска част, която наследихме в най-добро състояние от предишните собственици и ползватели на хотела. Затова тяхното възстановяване и ремонт са най-лесни“, посочи Иванов. Той допълни, че фасадата не само е боядисана, но и поправена където е нужно. Ремонтиран е течащия на места покрив, компрометираните настилки, наводняващи спа центъра и другите подземни помещения.
„Всички се надяваме, че вървим в правилната посока, с идеята да предложим нещо, което великотърновци си спомнят с носталгия, но по нов начин и с нова визия. Искаме това място да се превърне в достатъчно атрактивно и да остане емблема на града, каквато е било преди години“, подчерта комплексният управител на „Интерхотел Велико Търново“.

Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново