Веселин Маринов получи специалната статуетка на конкурса “Полските щурчета”

Публикувано на вт, 10 сеп. 2019
415 четения

Създателят на Конкурса за млади изпълнители на забавна песен “Полските щурчета” Веселин Маринов получи статуетка на Иван Кулински по време на галаконцерта на наградените. Обичаният изпълнител беше отличен заради огромния принос, който има за утвърждаване на музикалния форум като един от най-добрите у нас. Статуетката звездата получи лично от кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.
В първа възрастова група от 5 до 9 г. статуетката за Гран при, изработена от скулптора Иван Кулински, диплом и 500 лв. парична премия получи Кристина Неделчева от Габрово. Първото място журито с председател Росица Кирилова присъди на Кристина Енчева от Г. Оряховица. Втора и трета награда спечелиха Елица Узунова и Деница-Ивана Камбуров от София.
Във втора възрастова група от 10 до 12 г. Гран при спечели Ивайла Терзиева от Пловдив. Първата награда е за Анелия Налбантова от Поморие, втората за Марио Младенов от Каспичан, а третата – за Мира Попова от Троян. В трета възраст, в която се надпяваха млади изпълнители от 13 до 15 г., Гран при получи Антония Пенева от Севлиево. От там е и носителката на първата награда – Гала Ботева. Нейни подгласници са Александра Златева от Разград и Елена Попова от Петрич. При най-големите от 16 до 18 г. журито отличи с голямата награда Симона Захариева от Севлиево, която получи приза от Росица Кирилова. Първото място там грабна Мария Божинова от Петрич, второто е за Николета Сачкова от Велинград. На трето място журито постави двама изпълнители – Гергана Стоянова от В. Търново и Венелин Канелов от Велинград. Наградата на кмета на П. Тръмбеш Георги Чакъров беше връчена на София Макарчук от руския град Оленогорск.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново