Великотърновци превземат Истанбул

Публикувано на ср, 11 Апр. 2018
2912 четения

Велико Търново се изнася в Истанбул през предстоящите почивни дни. Над 10 автобуса с туристи от различни туристически агенции тръгват в четвъртък от старата столица за турския мегаполис, където се провежда Фестивалът на лалето.  През целия април Истанбул се превръща в цветна приказка с милиони засадени луковици, които цъфтят из парковете, градините и хълмовете му. През 2017 г., 26,5 милиона лалета от над 160 вида бяха засадени из целия град, които сега са го превърнали във вълшебно място.

Най-много са желаещите за екскурзиите с две нощувки, показа проучване на “Янтра ДНЕС”. Цената за тях е около 150 лв. на човек. За да привлекат повече желаещи, някой от туристическите агенции имаха и промоции – при записани пет души, шестият пътува безплатно.

След отлива, който имаше през последните няколко години, заради многото терористични атаки, интересът към Истанбул и Турция се върна, обясни Пепа Брусева от “Интертурс”. По думите й ранните записвания за летни почивки в турските курорти са се увеличили тройно. Великотърновци нямат предпочитан курорт за ваканция. Избират както тези по Егейското крайбрежие – Айвалък, Бодрум, Дедим, Чешме, Кушадасъ, така и курортите тези в района на Анталия – Белек, Сиде  и др.

Прави ми впечатление, че пътуващите вдигат стандарта и все повече великотърновци избират за своята почивка хотели с 4 и 5 звезди, сподели още Пепа Брусева. Всеки петък от Велико Търново тръгват автобуси с желаещи да почиват в южната ни съседка. Пътуването със самолет също е предпочитано от мнозина, но така ваканцията излиза с около 350 лв. по-скъпа.

Весела КЪНЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново