Великотърновци почетоха Стефан Стамболов

Публикувано на ср, 1 Февр. 2017
241 четения

С военен ритуал и общоградско поклонение във В. Търново бяха почетени 163 г. от рождението на строителя на съвременна България Стефан Стамболов. Ученици от Старопрестолната гимназия по икономика припомниха за живота и делото на Стамболов с литературно-музикално произведение. По традиция бе произнесено и историческо слово, автор на което бе проф. Милко Палангурски от ВТУ.
“Стефан Стамболов трябва да бъде пример за всички политици. Делата му отреждат водещо място сред най-великите и бележити българи. Ревностен родолюбец и революционер, милеещ за свободата на България, като министър-председател Стефан Стамболов поставя основите на съвременната, свободна, независима и модерна българска държава. Нека бъдем единни в действията си и по примера на велики българи като Стефан Стамболов да надграждаме, а не да рушим. Всеки политик и народен представител трябва да се вслушва в гласа на народа, да милее за страната си, за градовете и населените места”, каза кметът Даниел Панов.
Граждани и представители на институции, организации и академичната общност положиха цветя и венци пред паметника на Стамболов.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново