Великотърновски готвач ще участва в кулинарното риалити “Ястие на годината”

Публикувано на пн, 21 Ное. 2022
946 четения

Ивайло Иванов, познат от телевизионния формат “Hell’s Kitchen”, участва в първото родно кулинарно риалити “Ястие на годината”. Пред журито той се представи със своя специалитет с пилешко месо и суджук, украсен с ядливо злато.
34-годишният Ивайло е от Г. Оряховица и се занимава професионално с кулинария вече 12 години. Казва, че се е запалил по готвенето заради своята баба, с която за първи път заедно приготвят боб. Работил е като готвач в САЩ, Англия, Германия и други държави, но се завръща в България, за да е със семейството си, защото обича родината си и иска да развива района, в който живее. Обича да готви с продукти от местни ферми и да използва натурални подправки за ястията си. В момента работи в кухнята на бутиков хотел във В. Търново. На официалното му откриване той има честта да нагости със специалитетите си цар Симеон и неговата съпруга царица Маргарита, които остават очаровани от ястията. Ивайло има няколко висши образования в различни сфери, последното от които педагогика, защото мечтае да преподава кулинария на деца и младежи, представят участника от екипа на кулинарното предаване.
Форматът “Ястие на годината” е плод на изцяло авторска идея майстор и любител-готвачи да презентират рамо до рамо своите неповторими рецепти. Те се състезават в 5 категории: Ястие с месо, Ястие със зеленчуци, Ястие, достойно за топ ресторант, Традиционно българско ястие и Сладко ястие или десерт, като във всяко от тях трябва да има автентичен български продукт. Участниците имат право да готвят сами или с когото пожелаят, а накрая ще бъдат излъчени победители в отделните категории и краен победител, който освен множество материални придобивки ще има възможността да реализира собствено кулинарно предаване в ефира на Soul&PepperTV. Авторското му ястие ще стане част от менюто на звезден ресторант, а самият той ще получи шанса да бъде главен готвач в приказен ресторант, посочват от екипа на предаването, чийто водещ е Камен Воденичаров.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново