Великотърновка дари имот на Ротари клуб

Публикувано на пн, 13 Ное. 2023
390 четения

Великотърновка, която е запозната с дейността на Ротари клуб в старата столица и е впечатлена от неговата богата история и активна дейност в полза на обществото, дари на организацията имот. Става дума за къща в старата част на града, от която се открива невероятна гледка към паметника на Асеневци и Художествената галерия.
Преди няколко дена договорът за дарение беше подписан от паст президента на клуба Венелин Иванов и от пълномощника на собственичката – великотърновският художник Димитрий Петков.
Голяма заслуга за извършеното дарение има адвокат Митко Минев – паст президент на Ротари България и паст президент на РКВТ – Велико Търново, посочват от клуба.
Предстои да бъдат предприети стъпки за стопанисване, ремонт и поддръжка на имота.
В края на миналата седмица дистрикт гуверньорът на Ротари – България Христо Михайловски беше приет от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Това беше и първата официална среща на Панов в новия му, четвърти мандат. Михайловски запозна кмета с целите и задачите на Ротари България през настоящата ротарианска година, а Панов изрази благодарност от името на Общината за отличното сътрудничество с неправителствената организация.
Секретарят на РКВТ Даниел Маринов подари на кмета Панов и на заместник-кмета Снежана Данева – Иванова луксозния Алманах „Ротари клуб – Велико Търново – 85 години в служба на обществото”. Уникалното издание събира в богат снимков материал и текстове богатата история на клуба от създаването му досега.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново