Великотърновец получи наградата ,,Прокурор на 2023 г.”

Публикувано на ср, 29 Ное. 2023
4857 четения

Красимир Стайков, прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново,
получи наградата ,,Прокурор на 2023 г.” по време на годишното Общо събрание на Асоциацията на прокурорите в България , което се проведе преди дни в Цигов чарк.
Кандидатурата на Стайков беше издигната от 13 прокурори от районната, окръжната и апелативната прокуратури на Велико Търново и е обоснована главно с постиженията му при ръководството и надзора по наказателни производства, представляващи дела с фактическа и правна сложност
Поради опита и знанията си Красимир Стайков традиционно е определян за наставник на младшите прокурори. Активно участва в дейността на АПБ и във всички форми за популяризиране на дейността на прокуратурата в учебните заведения в съдебния район, на форуми в чужбина и сред широката общественост. Уважаван сред колегите си поради своята изключителна професионална компетентност, съдържаща множество допълнителни специализации и квалификации, разностранна езикова подготовка, всеотдайност в работата, лична етика, скромност и толерантност. Срещу него никога не са провеждани дисциплинарни производства за близо 15-те години служба. Служебната му натовареност нахвърля средната и за страната, и за прокурор в ОСВ. За последните 5 години е внесъл в съда близо 150 прокурорски актове, няма постановени оправдателни присъди или върнати от съда досъдебни производства. Само през 2023 година се е произнесъл с над 1220 прокурорски актове и е внесъл в съда 15 обвинителни акта, 17 споразумения и 2 предложения по чл.78а от НК. На Стайков е възложена и дейността по изпълнение на наказанията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново