Възстановяват мотостадиона в Леденик

Публикувано на пт, 9 авг. 2019
1131 четения

Жителите на Леденик дадоха “зелена светлина” за възстановяване на мотостадион “Янтра” в селото. Предложението е на “Спортен мото-клуб “Спидуей” – Велико Търново (Леденик)”. То беше гласувано на обществено обсъждане миналия месец и от присъстващите 34 души всички единодушно са подкрепили идеята.
Мотостадионът е функционирал до преди 30 г. и е имал лиценз за провеждане на международни състезания. Спортният клуб иска да го ползва под наем за срок от 10 години, за да провеждат тренировки и състезания в дисциплината спидуей. Поддръжката на общинския имот, възстановяване на мотопистата, както и изграждането на ограда на комплекса ще са за сметка на клуба. Идеята им е да заградят целия комплекс, като пистата допълнително бъде отделена от зрителите с буферна зона и два реда ограда. За целта от спортния мотоклуб имат необходимото финансиране и поемат ангажимент да запазят и поддържат футболния терен, на който продължават да се провеждат тренировки и футболни срещи.
След положителното становище на хората от Леденик, предложението на моторджиите ще бъде обсъдено в постоянните комисии, след което ще бъде гласувано от Общинския съвет.
Весела БАЙЧЕВА
сн. speedway-bg.com

loading...
Пътни строежи - Велико Търново