Във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ раздадоха дипломите и откриха изложба

Публикувано на чт, 8 Дек. 2022
135 четения

Абсолвентите от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” получиха своите дипломи на тържествена церемония. Общо 30 са дипломиралите се студенти от Випуск 2022. Отличниците бакалаври са 15, като с най-висок успех 5,97 е Симона Станиславова Йорданова от специалност “Изящни изкуства – стенопис”, която тази година бе избрана от Академичния съвет на ВТУ“Св. св. Кирил и Методий” за носител на Академичната награда на вуза. Петима са отличниците, завършили магистратура във Факултета по изобразително изкуство, а с пълно 6 от тях завършват Камелия Рахнева и Женя Жалева от специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.
“Този миг, освен радостен, е наситен и с едно усещане за отговорност, защото пред вас вече е животът”, обърна се към абсолвентите проф. д-р Димитър Димитров, зам.-ректор на ВТУ, който бе официален гост на събитието и връчи дипломите на завършващите.
“Днес, на светлия християнски празник Никулден и в навечерието на 8 декември – Студентския празник, искам да ви пожелая да следвате мечтите си. Годините, прекарани в университета, са едни от най-хубавите и незабравими за всеки един младеж и съм сигурен, че ще ги запомните за цял живот. Надявам се и искрено вярвам, че пътят, извървян във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ ви носи удовлетворение и с умиление ще си спомняте дните, преживяни тук”, каза проф. д-р Светослав Косев, декан на факултета. Приветствие към присъстващите отправи и зам.-деканът доц. д-р Деница Янева.
Преди церемонията по връчването на дипломите във фоайето на факултета бе открита и традиционната годишна изложба на студентите, в която са представени най-добрите им постижения в областта на живописта, графиката, скулптурата, графичния дизайн, стенописа и рисунката. На нея присъства зам.- кметът Нейко Генчев, който приветства участниците и връчи на студента Вълчо Вълчев награда от името на Община Велико Търново. Отличие от името на ректора на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов бе присъдено на Данило Колев и връчено от зам.-ректора проф. д-р Димитров. Проф. Косев връчи награда от името на декана на Факултета по изобразително изкуство на Камелия Рахнева. За курс на годината бяха отличени студентите от 3 курс, специалност “Изобразително изкуство – стенопис”.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново