Въргала и Деси Добрева специални гости на проявите за 14 февруари в Сухиндол

Публикувано на пт, 2 февр. 2024
337 четения

Популярният актьор Владислав Карамфилов, познат като Влади Въргала, и чаровната изпълнителка Деси Добрева ще зарадват жителите и гостите на Сухиндол. Те ще гостуват в градчето във връзка с проявите, посветени на 14 февруари – Ден на Община Сухиндол, празник на лозарите и винопроизводителите.
Празничната програма ще започне още на 6 февруари от 18 ч., когато в местния кафе-клуб ще се проведе дегустация на домашни вина под надслов “Много поколения, една традиция във всяка капка”. Пробите за нея ще се събират до 12 ч. на същия ден в общинската администрация. На следващия ден от 14 ч. във фоайето на НЧ “Трезвеност” в града ще бъде представена изложбата “Сухиндол – минало, настояще и бъдеще” на учениците от СУ “Св. Климент Охридски” и децата от ДГ “Соня”. На 11 февруари от 12 ч. на централния площад ще се проведе традиционното атрактивно състезание по търкаляне на 225-литрови празни бурета.
Следващата седмица ще започне с тържествено заседание на Общинския съвет в Сухиндол, което ще се проведе в Ритуалната зала на общината на 12 февруари от 14 ч., а в 18 ч. ще бъде представен авторският спектакъл “Мемоарите на един Въргал” на Владислав Карамфилов – Въргала. На 13 февруари жителите и гостите на Сухиндол ще могат да разгледат изложбата “Български средновековни символи”, която ще бъде открита от 17 ч. в Ритуалната зала на Общината, а в 18 ч. в НЧ “Трезвеност” ще започне “Зарезанска вечеринка” с гост-изпълнител Деси Добрева.
Празничният 14 февруари ще стартира в 9 ч. със света литургия за благоденствието на Община Сухиндол в местния храм “Св. св. Петър и Павел”. Тя ще бъде последвана от посрещане на гостите, събиране на участниците в шествието и празнично хоро. В 11,20 ч. събралите се хора ще тръгнат към източната част на града за зарязване на лозята в местността Димчански завой, което ще започне около 11,45 ч., а към 12,30 ч. това ще бъде направено и в местността Върбака. В 14 ч. множеството ще се завърне с тържествено шествие на централния площад в Сухиндол, където празникът ще продължи с кръшни хора, посочват организаторите от Общината, които си запазват правото за промени в програмата.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново