В училище в Горна Оряховица откриха обновената библиотека

Публикувано на пт, 29 мар. 2024
97 четения

Кметът Николай Рашков, председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам.-кметовете на Горна Оряховица Петя Иванова и Даниел Божанков присъстваха на откриването на обновената библиотека на СУ “Георги Измирлиев”. Гост беше и народният представител Димитър Николов.
Най-старата училищна библиотека в общината вече има модерен и приветлив облик, след като бе обновена със средства от Министерството на образованието и науката. Училището спечели финансиране по Националната програма “Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда” на МОН.
Обновен е библиотечният фонд, модернизиран е интериорът, а в читалнята предстоят много интересни инициативи и полезни срещи с редица гости.
Директорът на училището Криси Аврамова се обърна със специални благодарности към зам.-кмета Петя Иванова. В качеството си на тогавашен заместник-директор на гимназията г-жа Иванова е идеен автор на успешно реализирания проект.
По време на събитието библиотекарят Даниела Данкова прие много подаръци за библиотечния фонд – от ръководството на общината и общинската библиотека, от народния представител, от издателство “Просвета” и др.
Кампания “Походът на книгите” поде отново библиотеката на СУ “Г. Измирлиев”. В рамките на инициативата предстоят различни дейности, целящи да повишат интереса на учениците към книгите, а четенето да се превърне в обичайно занимание за тях.
Пред гостите, уважили откриването, бе представен кратък филм, проследяващ историята на училищната библиотека, в която се съхраняват и много ценни книжни екземпляри.
Децата да идват в читалнята с любов и интерес, пожела кметът Николай Рашков като припомни, че българите са имали написани и подвързани книги много преди редица други държави. По думите на председателя на ОбС Огнян Стоянов четенето развива най-важните личностни качества. Успех на целия екип и на децата пожелаха и заместник-кметовете Петя Минкова и Даниел Божанков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново