В СУ “Ем. Станев” се проведе празник на изкуствата и спорта

Публикувано на вт, 13 февр. 2024
136 четения

_cuva

_cuva

_cuva

С концерт и различни спортни прояви в СУ “Емилиян Станев” във В. Търново на 12 февруари стартира Националната програма “Заедно в изкуствата и спорта”, която се организира от Министерството на образованието за втора поредна година. Образователната институция посрещна гости от училищата в областта, а нейните участници бяха разпределени в 6 различни групи – 3 по спорт и 3 по изкуства. В спортните дейности учениците показаха своите умения във волейбола и хандбала с ръководители Анелия Николова и Звезделин Йончев. В групата по изкуства училището се представи с 3 групи – “Балет” с ръководител Ралица Николова, “Мозайка” с Маргарита Рачкова и “Вокални изпълнения” с училищната група Emoji Kids с ръководител Мая Вивид, която в момента се замества от Ирена Трайкова.
Старт на програмата “Заедно в изкуствата и спорта” беше даден в 13 ч. в Актовата зала на СУ “Емилиян Станев” с концерт на изявени и даровити деца, възпитаници на училището. Докато те показваха своите вокални и хореографски умения, във фоайето пред Актовата зала бяха открити няколко ателиета. Децата и техните преподаватели показаха на място тънкости при изработката на мозайки, керамика и рисувана коприна.В 13,30 ч. в голямата зала за физическо възпитание на училището започна спортната част на програмата. В нея със свои отбори се включиха много от училищата от областта, като всеки тим разполагаше с около 20 минути, през които да направи демонстрация на спортните си умения.
За откриването на националната програма “Заедно в изкуствата и спорта” ръководството на СУ “Емилиян Станев” прие гости от Министерството на образованието, Областната администрация, Община Велико Търново, Регионалното управление на образованието и др.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново