В Павликени доброволци получиха сертификати за обучение

Публикувано на чт, 7 Дек. 2017
110 четения

В Павликени сертификати за успешно завършен първоначален курс за обучение получиха членовете на Доброволното формирование 45-01. Свидетелствата бяха връчени на 5 декември – Международния ден на доброволците, от кмета Павликени инж. Емануил Манолов и ръководителя на звеното Силвия Дечева. Обучението на доброволците включва три модула и им дава право да участват в дейности при пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и да оказват първа долекарска помощ на пострадалите.
Инициатор на Доброволното формирование в Павликени е инж. Емануил Манолов. Към момента в групата са 13 доброволци. Всички те вземат участие в спасителни и издирвателни операции, в потушаване на горски пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите.
“И в Павликени има хора с големи сърца, които отделят от времето си, за да са в помощ на своите съграждани. Това сте Вие – членовете на Доброволното формирование. То беше създадено през настоящата година с намерението да бъде от помощ при спасителни действия и да подкрепя работата на пожарникарите”, каза инж. Манолов.
“РС ПБЗН ще направи всичко по силите си, за да подпомогне вашите усилия, заяви и гл. инсп. инж. Николай Александров, началник-сектор “Превантивна и контролна дейност” към РД ПБЗН – В. Търново. Той обяви, че ще бъде изготвен график за включване на доброволците в общи занятия на пожарникарите през следващата година.
Същия ден в двора на ПГ по аграрни технологии “Цанко Церковски” в Павликени се проведе демонстрация по спасяване на пострадал при пътно-транспортно произшествие, съвместно със служителите на РС ПБЗН и членовете на Доброволното формирование 45-01, Павликени. Много професионално пожарникарите разрязаха автомобил, в който имаше пострадал от ПТП, а колегите им от Доброволното формирование оказаха първа помощ на мъжа в колата. Цялата акция отне няколко минути.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново