В Павликени десетки граждани се поклониха пред Васил Левски

Публикувано на пн, 19 февр. 2024
130 четения

Днес павликенчани поднесоха цветя и се преклониха пред паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Пред морената с барелеф на Дякона се събраха десетки граждани, официални лица, представители на политически партии и ученици, за да отдадат почит на българския герой.
„Със силата на своите идеи, с мащабите на широкия си размах на организатор и с политическите си виждания той респектира всички свои съвременници. Увлича след себе си толкова много съратници, тайни и явни помощници, и въстаници. Левски пръв реализира идеята, че българският народ не бива да чака освобождението си отвън, а трябва да си го извоюва сам, като се вдигне на общо въстание“, каза в словото си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „Уважавайте Васил Левски и вземете от него пример за това, че борбата за демокрация не е само дело на миналото, а постоянно усилие за поддържане на свободата и справедливостта и в настоящето ни!“, призова градоначалникът.
Венци и цветя поднесоха представителите на Община Павликени и Общински съвет Павликени, училищните ръководства, институции и граждани.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново