В Лясковец обявиха конкурс за мартеница, пано и обемна кукла

Публикувано на пн, 19 февр. 2024
97 четения

Читалище “Напредък” в Лясковец, Община Лясковец, клуб “Млад етнограф” и Музей на гурбетчийското градинарство в града обявиха конкурс за иновативна и автентична мартеница, пано и обемна кукла. В него могат да участват деца и младежи до 18-годишна възраст, които ще се съревновават в отделните категории и три възрастови групи: до 8 години, от 8 до 12 години и от 12 до 18 години, плюс групова изработка.
Критериите за определяне на наградите ще са достоверност, автентичност, художествената стойност и оригиналност на представеното изделие, поясняват организаторите, като допълват, че всяка творба трябва да бъде придружена с информация за трите имена и възраст на автора, училище или извънучилищно звено, телефон и имейл за връзка.
Творбите трябва да бъдат изпратени до 23 февруари (важи пощенското клеймо) на адрес: ПК 5140, Лясковец, обл. Велико Търново, ул. “Петър Караминчев” 18 (Музей на гурбетчийското градинарство). Част от тях ще бъдат запазени и съхранени за участие в ретроспективна изложба, а други – предадени в социалния патронаж на град Лясковец за подарък на възрастни и самотни хора, посочват организаторите на конкурса.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново