В Г. Оряховица ще регистрират и чипират домашните кучета

Публикувано на чт, 8 февр. 2024
178 четения

Първи стъпки от кампанията по регистриране и чипиране на домашните кучета бяха обсъдени на среща между зам.-кметовете на Горна Оряховица Даниел Божанков и инж. Анелия Христова с експерти от администрацията и представители на новорегистрираното сдружение „Любов с лапи“.
Превантивни действия срещу изхвърлянето на нежелано потомство от страна на стопаните на домашни кучета, както и план за действие, спрямо бездомните животни, бяха обсъдени още на срещата.
12 са учредителите на сдружението „Любов с лапи“, което ще бъде своеобразен партньор на местната власт в усилията по разрешаване на дългогодишния проблем със скитащите кучета. Защитниците на животните ще бъдат и гарант пред обществеността, че действията по овладяване на популацията, се извършват по хуманен и съобразен с нормите начин.
Организацията е учредена преди броени дни, но личностите в нея отдавна са ангажирани с каузата за хуманно отношение към животните. В екипа на „Любов с лапи“ са хора в различна възраст и с различни професии, а любовта към четириногите е това, което ги обединява. Съобразно устава си, сдружението би приветствало съмишленици, които пожелаят да станат негови членове.
На срещата в Общината бяха обсъдени също терени за изграждането на приют за бездомните кучета – една от ключовите стъпки по проблема със скитащите животни. За целта в новия бюджет на общината са предвидени 100 000 лв. Планиран е и голям ресурс за овладяване популацията на бездомните кучета, кастриране, чипиране и контрол, включително на домашните животни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново