В Еленско наказват тези, които не са гласували за ГЕРБ

Публикувано на чт, 12 Дек. 2019
2064 четения

Със сигнали, че в еленското с. Каменари дават работа само на който е гласувал за ГЕРБ, се обърнаха много хора по време на приемна на народния представител Весела Лечева в селото.

Липсата на работа в отдалеченото село е основния проблем за живеещите там. Основният им поминък е дърводобивът. Много от хората споделиха, че се прави селекция кой да се занимава с дърводобива. След местните избори живеещите в селото забелязали, че сред избраните са само симпатизанти на ГЕРБ, а взаимоотношения с определени хора, които имат дългогодишен опит в дърводобива са прекратени.

„Това е престъпно. В район, в който хората едва свързват двата края, не може да ги делиш – които са гласували за управляващите да имат работа и доходи, а останалите да са наказвани“, коментира народният представител.

Селото е „забравено от Бога“, макар че там живеят около 200 души. Отдалечеността от общинския център предпоставя и другите проблеми, които хората споделиха – достъпът до здравеопазване и до качествено образование, както и лошата инфраструктура.

Млади родители възразиха срещу плана на Общината да насочва децата им към най-близкото защитено средищно училище в с. Беброво, където сега учат в една стая деца от първи до седми клас. Родителите споделиха своето желание децата им да учат и да имат шанс за добро и качествено образование в Елена. За целта Общината и МОН трябва да осигурят превоз до училището.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново