Училищен директор, кмет и преподавател с награди от Синдиката на българските учители

Публикувано на пн, 18 Дек. 2023
2379 четения

Училищен директор, кмет и учител от област Велико Търново бяха удостоени с награди от Синдиката на българските учители. Призът „Най-добър социален партньор – директор“ бе връчен на Ангел Гушев, директор на ПМГ „Васил Друмев“ в старата столица, а при градоначалниците беше отличен Йордан Цонев – кмет на община Стражица. В направление „Най-добър синдикалист“ наградата получи Атанаска Игнатова, дългогодишен председател на Общинския координационен съвет на СБУ – Златарица.
Отличията бяха връчени на 42-ия Синдикален съвет на тема “Етика на взаимоотношенията между обектите и субектите в образователната система”, който се проведе в София.
“Всички участници в Синдикалния съвет изразиха своето удовлетворение от избора на тема”, коментира Антоанета Андреева, председател на великотърновската общинска структура на СБУ и член на Изпълнителния комитет на организацията. „Учители, ученици и родители трябва да работят в екип, защото това ще гарантира добрите резултати към които се стремят всички участници. Синдикатът на българските учители се отнася с огромно уважение към своите социални партньори в лицето на директорите на образователни институции и кметове на общини – хората от които до голяма степен зависи системата да работи спокойно”, каза Андреева и подчерта, че спазването на отрасловия колективен трудов договор е в основата на това добро сътрудничество с тях. “Аз съм удовлетворена, че тази година наградите отидоха при Ангел Гушев, с който ръководството на Общинския координационен съвет на СБУ има традиционно добро взаимодействие. Същото споделиха колегите и за Йордан Цонев – кмет на община Стражица, за който образованието е приоритет в работата”, допълни тя.

Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново