Училища събират пластмасови бутилки в екоинициатива

Публикувано на пт, 24 февр. 2023
81 четения

10 училища в община Г. Оряховица се включват в едномесечната кампания “Дай PET: Училищна надпревара”. Инициативата е на “Еко Партнърс България” АД и е насочена към подобряване на разделното събиране на пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л. Кампанията ще се проведе през месец март и в нея ще участват СУ “В. Грънчаров”, ОУ “Иван Вазов”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, ПТГ “В. Левски”, ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”, ПГХТ “Проф. д-р Асен Златаров”, ПГЖПТ “Н. Й. Вапцаров”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Д. Оряховица, ОУ “Кл. Охридски” в Драганово и ОУ “Елин Пелин” в Първомайци. Организаторите на кампанията са осигурили на всички участващи училища необходимите кошове и чували за разделно събиране на пластмасовите бутилки. Веднъж в седмицата те ще бъдат извозвани и претегляни, а резултати ще се отчитат на фейсбук страница на “Еко партнърс България”.
Училището, което в рамките на кампанията е предало най-голямо количество разделно събрани пластмасови бутилки, ще получи награда по избор на учениците на стойност 1000 лв. и грамота “Най-много рециклирани отпадъци”. Училището, което е предало най-голямо разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, изчислено за всеки ученик, също ще получи награда по избор на стойност 1000 лв. и грамота “Най-активни ученици”.
По време на кампанията ще се проведе и онлайн допитване до учениците за предпочитаните награди.
Всяко училище, участващо в кампанията, което не печели награда от 1000 лв., ще получи ваучер за пазаруване от онлайн магазин на стойност 300 лв. и грамота.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново