Училища обменят идеи за здравето

Публикувано на вт, 10 Ное. 2015
250 четения

Училища от община В. Търново споделят онлайн добри практики за превенция на рисковете на здравето, съобщи д-р Красимира Петрова от РЗИ. От здравната инспекция са стартирали интернет платформа за обмен на идеи между учители и ученици. За стимулиране на споделянето РЗИ и Общината са обявили конкурс с годишни награди за най-добра практика в три категории – училище, ръководител на събитие и ученик или клас. Наградата за т.г. е 430 лв. във всяка категория.
Идеите ще се оценяват всеки месец от комисия с представители от РЗИ, общината и Регионалния инспекторат по образование. Месечните победители ще се състезават за годишната награда. За септември вече са излъчени първите победители. Те са за училище СОУ “Ем. Станев”, за ръководител на събитие – Светлана Брънкова, учител по биология и здравно образование в същото училище, и за клас – ПГЕ “А. С. Попов”.
Електронният адрес на платформата е е-mail: pbpz@rzi-vt.org. Д-р Петрова допълни, че материалите трябва да се изпращат до 15-о число на текущия месец за проведените събития от предходния.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново