Училища Европа – Велико Търново отпразнуваха 30 години европейско обучение за всички

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
303 четения

На 26-и септември, денят на европейските езици, Училища ЕВРОПА – Велико Търново, отбелязаха своя юбилеен 30-и рожден ден. С коктейл, официална част и тържество с много талантливи участници на сцената до паметник “Асеневци” в старопрестолната столица изпитният център посрещна минали, настоящи и бъдещи свои възпитаници и преподаватели, специални гости, родители, близки, приятели и партньори.
Прекрасните изпълнения на талантливите деца на сцената под звездите бяха специален поздрав към онези възпитаници на Училища ЕВРОПА, защитили успешно знанията и уменията по английски език на лятна изпитна сесия 2023 г. в оторизирания изпитен център BG015 във Велико Търново. Церемонията по връчване на сертификатите на Кеймбридж се превърна в истинско преживяване за всички присъстващи.
Над двеста души се събраха на площада пред сцената на кафе-бар “Галерията” в града, сред които директори на държавни училища, представители на читалищното и самодейно изкуство, местни институции и частни организации от областта. Всички участници на сцената, сред които мажоретен състав към ОУ “Бачо Киро”, изпълнители от “Вирджиния балет”, вокално студио “Таланти” и ДЮФА “Българче”, получиха подаръчни пакети и тениски с марката Училища ЕВРОПА, а за децата, гости на събитието, екипът на езиковия център раздаде много изненади: адаптирани книги на английски език на световноизвестни автори, талони с отстъпки “Европа 30”, ваучери за пазаруване в книжарници “Хеликон”, раници с марката Европа, училищни пособия и др.
“Умения Европа е най-мащабната ни реализирана идея с кауза към бъдещите поколения. Това са умения за живота, на които учим нашите подрастващи ученици. Те са заложени в учебните ни програми и са разработени от специалисти в областта. Но онези умения, които лично предаваме като учители и родители, са най-вече наша отговорност. Опитът показва, че личностният и индивидуалният подход в овладяването на знания и умения в съвременен и доверен прочит е като пътеводител към мечтаната дестинация с начална спирка Училища Европа”, сподели управителят и дългогодишен преподавател на учебната база г-жа Виктория Заевска и пожела успешна нова година, здраве и много усмивки на всички присъстващи.
Г-жа Заевска връчи и една специална награда, Стипендиант на годината за учебната 2023/24 г., на малката Виктория Липова, ученик в начален етап, но с огромен потенциал и качества, а бившият лауреат на училището, Иван Чолаков, предаде в ръцете на любознателната ученичка ключа на Познанието, като ѝ пожела много успехи.
Последва специален видеопоздрав от минали възпитаници, част от голямото семейство на Училища ЕВРОПА, пръснали се по света, но запазили топлината на спомена от времето, прекарано в училище със своите преподатели.
“Ние от Училища Европа – Велико Търново, вплитаме културното наследство и традиции на народите в обученията си по английски, немски, италиански, испански и френски език така както подобава на един град с богато историческо минало и създаваме условия за здравословна образователна среда с много възможности.” След тези думи на г-жа Заевска последва тържествено връчване на сертификатите за “Учител на бъдещето” на Деница Прокопиева, Марин Траянов и Лъчезара-Силяна Лазарова. Всички преподаватели в изпитния център преминават дълъг период на подготовка по програма “Интерактивни методи на обучение и комуникативен подход в обучението по английски език”, която е безплатна за тях и е с финансовата подкрепа на фондация “Стоян Атанасов”.
Края на вечерта бе феерия от цветове. Под съпровода на много музика и танци бяха запалени свещите на огромна празнична торта, а във въздуха полетяха 30 цветни фенера с пожелания за вдъхновение и успехи.
Училища ЕВРОПА – Велико Търново, изказват специални благодарности на своите партньори в организирането и провеждането на юбилейното тържество: кетъринг и коктейл – Hedo fun bar and restaurant, домакини – кафе-бар “Галерията”, озвучение и пиро ефекти – парти агенция “Феличита”, фото – Никола Тошков, видео и дрон заснемане – Здравко Иванов, оборудване – сватбена агенция “Мериан”, както и на всички участници и гости на събитието.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново