Учениците от ОУ “Иван Вазов” с медали от национално състезание

Публикувано на чт, 17 Дек. 2020
150 четения

?

Учениците от ОУ “Иван Вазов” в Горна Оряховица спечелиха множество медали от първия кръг на националното състезание “Моята родина”. То се организира от Асоциация “Образование без граници” и се проведе в края на месец ноември. В него участваха училища от цялата страна, като ОУ “Иван Вазов” бе единствен представител на железничарския град.
Възпитаниците на горнооряховското училище се представиха достойно. Те завоюваха 15 златни, 7 сребърни и 12 бронзови медала, 17 грамоти за отлично представяне, 10 за много добро и 1 за добро представяне.
Учениците показаха отлични знания за историята на нашата родина, за географските особености, за празниците и обичаите на българския народ.
Медалистите ще получат своите награди на специална церемония при завръщане в присъствена форма в училище. По регламент първокласниците ще се включат в състезанието за втори кръг, който ще се проведе през месец февруари, информираха от училището.
Организатори на надпреварата в ОУ “Иван Вазов” са Петя Босилкова, учител в начален етап, и Юлиян Ангелов, учител по история и цивилизации.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново