Ученици събраха рекордните 727 кг отпадъци по време на кампанията “Бъди ЕКО с Лайънс”

Публикувано на пн, 25 мар. 2024
162 четения

Дамски “Лайънс клуб Велико Търново – Царевец” се включи активно в стартиралата от Дистрикт 130 България екологична инициатива “Бъди ЕКО с Лайънс”. Целта на тази националната кампания е да се създават навици и да се събуди интересът към проекти, мерки и действия за чиста и екологична околна среда.
В региона инициативата беше насочена към учащите се от 1 до 4 клас на територията на град Горна Оряховица. Дейно участие в кампанията взеха децата от три училища от железничарския град – СОУ “Георги Измирлиев, ОУ “Кирил и Методий” и ОУ “Иван Вазов”. В рамките на един месец те събираха разделно пластмасови бутилки и кенчета.
В заключителния етап представители на Дамския “Лайънс клуб Велико Търново – Царевец” изтеглиха събрания отпадък и отчетоха рекордния резултат от 727,38 кг. “Така постигнахме много добри резултати, а децата научиха за рециклирането и разделното събиране на отпадъци, като с голям ентусиазъм и състезателен хъс събираха пластмасови бутилки и кенчета. Сега с трепет очакват резултатите от националното класиране. Благодарни сме на учителите и педагогическия състав на трите училища в гр. Горна Оряховица – СОУ “Георги Измирлиев, ОУ “Кирил и Методий” и ОУ “Иван Вазов”, за това, че прегърнаха идеята на Лайънс и успяхме да реализираме успешно този проект”, сподели Нели Драгиева, президент на клуба.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново