Ученици събраха 303 лв. за Дневния център за деца с увреждания в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 21 Ное. 2023
85 четения

Посланиците на Европейския парламент към СУ “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица зарадваха с подаръци и лакомства малчуганите от Дневния център за деца с увреждания в града. Средствата, в размер на 303 лв., с които закупиха всички неща, бяха събрани на благотворителен базар, организиран в училището по повод Европейския ден на здравословното хранене и готвене – 8 ноември.
Децата от Центъра посрещнаха посланиците с усмивки и показаха искрената си радост и вълнение от подаръците, които получиха”, разказаха от СУ “Вичо Грънчаров”. “Дарителството е благотворителен акт или принос за дадена кауза, но и не само – то е мироглед, начин на живот и не се случва само на Коледа. Да дариш е прекрасно чувство, което стопля и изпълва душата на даващия”, смятат от училището в Г. Оряховица, а неговите младши посланици вярват, че добрите примери са навсякъде около нас. Един от тях са и те.
“Изказваме нашата благодарност към децата от СУ “Вичо Грънчаров”, младши посланици на ЕП, с ръководители Даниела Велчева и Пламена Кръстева – старши посланици на ЕП, за проявените внимание и щедрост към потребителите на социални услуги в Дневен център за деца с увреждания в Г. Оряховица”, благодариха от екипа на социалното заведение.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Вичо Грънчаров”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново