Ученици представиха пиеса за буквите в детска градина

Публикувано на пт, 26 май 2023
167 четения

Ученици от Гимназията по туризъм във В. Търново представиха пиеса за буквите пред децата от четвърта група “Слънчо” в детска градина “Иванка Ботева” в старата столица. Единадесетокласниците от специалност “Организация на туризма и свободното време” гостуваха по повод предстоящия празник 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, или както децата си го знаят – празник на буквите.
В ролите на светите братя Кирил и Методий влязоха Петър Бакърджиев и Никола Буюклиев, а Никол Славчева, в ролята на Пипи, помагаше на малчуганите да разберат “трудните” работи. В организирана работилничка всяко дете само изработи своята буква от боб, макарони или пластилин. В ролята на добрите помощници, почти вълшебници, бяха Ерика, Мартин, Никола Стоянов, Ивета, Божидар, Борислав, Нелин и Велизар. Специални шапки и грамоти за децата бяха направени в часовете по учебна практика “Туристическа анимация”, разказаха от ПГТ “Д-р Васил Берон”.
Владимира Тончева, учител по професионална подготовка, и Бела Димитрова, педагогически съветник, са учителите мотивирали и подготвили учениците за гостуването им в ДГ “Иванка Ботева”. По повод Деня на Европа същият екип от учители и ученици посети почти всички детски градини във В. Търново. Децата получиха хартиени пъзели, изобразяващи знамената на съседните държави – членки на ЕС, като им беше поставена и задачка – да тренират, за да се представят добре на състезанието, което ще им организират каките и батковците догодина. Усмивките на всички бяха гарантирани от Стелиян Маджаров, учител по професионална подготовка, който в този ден осигуряваше техническата поддръжка и музикалния фон, информираха от гимназията.
И тримата учители са от скоро в Гимназията по туризъм. Те са младата смяна, умело напътствана от Снежана Стефанова – доайен в направление “Туризъм”. Под ръководството на Владимира Тончева Мирела Петрова зае първо място в националното състезание по професии в туризма, в категория “Най-добър млад хотелиер”. Габриела Йорданова грабна индивидуална награда на същото състезание, но в категория “Най-добър млад аниматор”, подготвена от Стелиян Маджаров и Снежана Стефанова.
Николай ВЕНКОВ
сн. ПГТ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново