Ученици от ПГ по туризъм с награди от международен конкурс

Публикувано на пт, 28 Дек. 2018
165 четения

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон” във Велико Търново отново спечелиха награди от международен конкурс.

Състезанието за онлайн съдържание на тема „Важните житейски теми през очите на децата и младите хора“ бе организиран от Българо-румънската търговско-промишлена палата в началото на 2018. Организаторите определиха четири категории /фотография, рисунка, видеоклип и презентация/ и три възрастови групи /6-10 г.; 11-14г.; 15-18г./ за желаещите да участват. Деца от България и Румъния изпращаха своите творби от януари до 30 ноември.  За да изберат победителите, журиращите са оценявали по критериите оригиналност, съответствие с темата, естетическа стойност, качество и ниво на трудност.

12 рисунки, от участвалите над 60, ще бъдат включени в календар за 2019 година, уточняват организаторите. Сред тях са творенията на Деница Топалова от XI б клас на специалност „Кетъринг“ и Елисавета Петрова от IX а клас на специалност „Организация на туризма и свободното време“. Видеоклипът „Бъдещето зависи от мен“ на Румяна Иванова от XII в клас на специалност  „Организация на туризма и свободното време“ е класиран на второ място. Учителят, мотивирал и подготвил учениците, е инж. Славка Проданова.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново