Ученици от областта участваха в националния младежки форум “Достойни за България”

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
111 четения

Ученици от гвардейските отряди в Гимназията па туризъм “Д-р Васил Берон” във В. Търново и горнооряховското СУ “Вичо Грънчаров” участваха в националния младежки форум “Достойни за България” в Пазарджик.
В продължение на часове млади хора от страната станаха свидетели на разказите за личностното развитие на гост-лекторите Ренета Камберова (олимпийска шампионка по художествена гимнастика), Мариян Бачев (актьор), Тодор Попов (кмет на Пазарджик), Найден Тодоров (спортен журналист), президента на ВК “Хебър” и представители на Националната гвардейска част. Специален гост беше най-успешният български футболист Христо Стоичков, който отправи ценни послания към младежите. След края на форума всички участници посетиха изложбата “Личности и събития в българския спорт” в Регионалния исторически музей в Пазарджик, където им бяха връчени сертификати и значки за участието.
На 23 септември представителите на Седми ученически гвардейски отряд към СУ “Вичо Грънчаров” участва в грандиозна церемония по откриването на “Градината на света” в присъствието на легендарния футболист Христо Стоичков, олимпийските шампиони по плуване – Таня Богомилова и по карате – Ивет Горанова, посочиха от горнооряховското учебно заведение. Целта на форума “Достойни за България” е да насочи вниманието на младежите към личностно развитие и неформалното образование. Той се осъществява по проект “Младите хора – Бъдещето на България” на Национална програма за младежта на Министерството на младежта и спорта и сдружение “Младежки гвардейски отряди”.
Николай ВЕНКОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново