Ученички от Аркус са най-добри в страната по творческо писане на английски език

Публикувано на пт, 16 февр. 2024
270 четения

Симона Караиванова от ЧПГ “АК Аркус” ЕООД - първо място

Ивана Стоянова, ЧПГ “АК Аркус” ЕООД - първо място

Велико Търново има двама победители в националното състезание по творческо писане на английски език. Това са Симона Караиванова, която спечели първо място при участниците от 10 клас, и Ивана Стоянова, преборила конкуренцията при единадесетокласниците. Двете момичета са ученички от Американския колеж в старата столица.
Церемонията по награждаване на победителите се проведе в Barter Community Hub в София, а на нея бяха поканени призьорите и техните преподаватели по английски език. Участниците посетиха Американското посолство и се включиха в литературна разходка, организирана от Фондация “Прочети София”.
Над 3900 ученици от 185 училища в цялата страна участваха в 14-ото национално състезание по творческо писане на английски език. Те се състезаваха в седем възрастови категории от 6 до 12 клас, като във всяка националното жури излъчи победител и класирали се на второ и трето място.
Състезанието по творческо писане на английски език се организира по инициатива на Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” в партньорство с Посолството на САЩ и с подкрепата на Американския университет в България, издателствата “Klett” и “Експрес” и куриерска фирма “Интерлогистика”. Състезанието има за цел да насърчи учениците да мислят нестандартно и да се изразяват на английски език, като и тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението им: “Каквото и да ме попиташ, отговорът ми ще бъде “Не”, “Завръщане в бъдещето”, “Слонът, който ядоса снежния човек” и др., информираха организаторите на конкурса.
Творбите на победителите могат да бъдат прочетени на интернет адрес: http://www.creativewriting-bg.com/assets/14-BCWC-booklet.pdf
Николай ВЕНКОВ, сн. “КОРПлюС”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново