Ученическият общински съвет в Горна Оряховица връчи първите си награди „Почетен Измирлиевец“

Публикувано на ср, 17 апр. 2024
53 четения

Първата си тържествено сесия проведе Ученическият общински съвет на СУ „Георги Измирлиев“ в навечерието на патронния празник на училището. С грамота „Почетен Измирлиевец“ бяха удостоени дългогодишните директори на гимназията Емил Попов – посмъртно, и Светла Драганова. Младата преподавателка по български език и литература Благовеста Кукова бе отличена с грамота за учител-партньор на учениците.
Ученическият общински съвет е част от обучението по иновативния предмет „Граждански диалог и лидерство“, разработен от учителя по български език и литература Йорданка Кушева и одобрен от Министерството на образованието и науката. През тази година горнооряховските младежите в СУ „Георги Измирлиев” са първите, които я изучават.
Тържествената сесия на младите съветници уважиха председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, заместник-кметът Петя Иванова и секретарят на Общината Габриела Шилкова. Сред гостите бяха още и началникът на РУ на полицията Мариян Лонгинов, директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Боряна Кирилова, представители на РУО – Велико Търново и други училища в общината. Както и разбира се директорът Криси Аврамова, зам. директорите, учители и много ученици.
Гостите на заседанието бяха приветствани в началото от Йорданка Кушева. Тържествената сесия бе открита и ръководена от председателя на Ученическия общински съвет Димитър Лонгинов. На тържественото заседание присъстваха 15-те гимназисти-общински съветници.
С грамота „Почетен Измирлиевец“ посмъртно бе удостоен дългогодишният директор на гимназията Емил Попов. Под неговото ръководство е открит новия корпус, разширена е училищната сграда, изградени са новия физкултурен салон и плувния басейн, завършени са спортните площадки, обогатена е материалната база. Отличието бе връчено на дъщерята на Емил Попов – Роза Симеонова, която прочете пред гостите стихотворение от своя баща, посветено на Георги Измирлиев.
С „Почетен Измирлиевец“ бе удостоена и Светла Драганова, също дългогодишен директор на гимназията. Под нейното ръководство училището претърпя мащабен ремонт и придоби съвременния си облик. Обичам това училище. Тази грамота е изключително скъпа за мен, каза Светла Драганова при получаване на отличието.
Младият преподавател по български език и литература Благовеста Кукова стана първият носител на наградата „Почетен Измирлиевец за 2023/2024 за учител-партньор на учениците”. Изключително доволна съм от тази награда, но тя ме задължава да продължа да работя с учениците по същия начин. Трябва да бъдем приятели с тях, но и да имат респект от нас, за да има успешен учебен процес, сподели Благовеста Кукова.
Благодарствена грамота за специален принос, внимание и ефективно партньорство със СУ „Георги Измирлиев“ бе връчена на председателя на Общинския съвет Огнян Стоянов. Същото отличие бе присъдено и на кмета на Общината Николай Рашков.
След церемонията по награждаването бе направена премиера на филма „Гимназията – Преобразяването” на младия фотограф и оператор Явор Калоянов. Той включва интересни спомени, разкази и лични истории на хора, свързали по някакъв начин живота си с Гимназията. Може да се гледа в YouTube канала на училището.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново