Ученик от Г. Оряховица стана победител на Международната олимпиада по английски език

Публикувано на чт, 2 мар. 2023
1379 четения

Седмокласникът Денислав Христов от СУ “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица завоюва златната купа на Международната олимпиада “Кингс” по английски език между България и Литва. Той зае призовото място в своята възрастова група с 81 точки, като пряката му конкурентка остана със 76 точки. Денислав е едно от седемте деца от цялата страна, прославили България с неоспоримите си знания по английски език и благодарение на него за втора поредна година горнооряховското училище се сдоби с наградата от Олимпиади “Кингс”.
СУ “Вичо Грънчаров” е едно от най-активните училища в международната дистанционна Олимпиада “Кингс”. То се нареди в челната десетка в областта по брой ученици, участвали във финалния кръг по български език, в Топ 5 по брой ученици, получили диплома с първа и втора степен за ниво на знания по английски език и сред първите 5 по брой ученици, получили диплома от финалния кръг с първа и втора степен за ниво знания. За сътрудничеството си при организиране на Олимпиади “Кингс” училището получи грамота за повишаване мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания, посочват от СУ “Вичо Грънчаров”.
За изключителни резултати в олимпиада “Кингс” са отличени учениците: Кристина Енчева, Пламен Петров, Борислав Василев, Белла Карасюлейманова, Денислав Христов, Емилиян Диманов, Летисия Димитрова, Пламена Пейкова и Невяна Борисова. За отличните си знания по Български език и Човекът и природата, Елица Иванова също бе отличена с диплом втора степен, посочват от училището и допълват, че финалистите на Олимпиади “Кингс” са подготвени от Пламена Кръстева, Мария Краева и Светослава Окяшева-Иванова.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Вичо Грънчаров”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново