Улици във В. Търново имат проблем с осветлението от първия сняг насам

Публикувано на вт, 9 ян. 2024
362 четения

Три улици в старата част на В. Търново имат проблем с уличното осветление от падането на първия сняг през месец ноември 2023 г. Тогава то изцяло спира и много бавно бива възстановено, а на една от тях въобще не заработва. Преди 4 дни се появява нов проблем и живеещите там деца и възрастни отново са принудени да се прибират в непрогледен мрак.
Улиците “Силвестър”, “Шейново” и “8-ма дружина” от много време са проблемни и на гражданите често им се налага да търсят отговорната за уличното осветление фирма “Хит”.
“В района има много необитаеми къщи и липсата на улично осветление е предпоставка за кражби от домовете. Крадци постоянно влизат и тършуват в изоставените дворове. Миналата година срязаха и откраднаха катализатор на една кола, спряна на тъмната улица”, разказва Димо Николов, който добавя, че многократно са подавани сигнали и до Община Велико Търново. “За липсата на улично осветление на ул. “8-ма дружина” знаят и в “Хит”, и в Общината. След падането на снега от фирмата дойдоха и оправиха проблема само по ул. “Шейново”, в долната част ул. “8-ма дружина” – към река Янтра и ЖП пансиона, все още няма ток”, пояснява Николов.
Сега отговорните лица също са уведомени, че трите улици са без осветление и уверяват, че ще изпратят екипи на място, но хората продължават да си светят с фенерчетата на телефоните. Много от служителите били ангажирани и с празничната украса, което още повече затруднявало навременната им намеса, допълва Николов.
Лампите на уличното осветление в този район са вързани последователно и при проблем с някоя от тях угасват и останалите, пояснява Николов, който споделя, че при повече сняг или силен вятър това често се случва.
“Този проблем при нас е постоянен. По време на коледните и новогодишни празници подадохме доста сигнали и го оправиха, но сега пак нямаме ток по нашите улици. Надяваме се, че скоро ще ни обърнат внимание”, казва съседката Янка Михайлова.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново