Център “Амалипе” организира благотворителен концерт в подкрепа на Сашко от Г. Оряховица

Публикувано на пн, 17 Ное. 2014
315 четения

На 17.11.2014 година от 18:00 в камерната зала на Народно читалище “Искра” – Велико Търново, ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на 9-годишния Александър Савов от Горна Оряховица. Концертът се организира от доброволците на Център “Амалипе” с подкрепата на Народно читалище “Искра”.
Участие в концерта ще вземат изпълнители с високи отличия на национално и международно ниво, като: Богомил Бонев, Мирослав Цанков, танцовите формати Un Besso, The Center, “Зоки”, и Професионален фолклорен ансамбъл Искра, както и Вокално студио “Таланти” при НЧ “Искра”, вокално дуо “Креарт”, Албена Цачева и театрално студио “Усмивка” при Младежки дом, Велико Търново. Вход 2 лева + (всеки може да даде каквато сума желае, за да помогне).
Сашко, 9-годишното момче от Горна Оряховица, се нуждае от средства за лечение на рядко автоимунно заболяване. Александър Савов е един от 13-те такива случаи у нас. Почти не вижда с едното око, а с другото едва на 10%. Детето е имало голям прогрес след лечение в Германия. От Фонда за лечение на деца в чужбина обаче прекратили едностранно договора. Резултатът от това е влошаване състоянието на Сашко. Единственият шанс е да съберат пари за лечението му.
Концертът е част от кампанията “Да преодолеем стереотипите си: светът не е черно-бял!”, организирана по случай Международния ден на толерантността. Другите дейности по случая се проведоха на 14.11.2014 г. пред сградата на Централна поща във Велико Търново, където се раздаваха безплатни прегръдки и послания за толерантност, а в Клуб “Таралеж” се проведе кратък форум театър, последван от дискусия на тема “СТЕРЕОтипи: светът не е само черно и бяло!”.
Открити са и дарителски сметки, чрез които добрите хора могат да подадат ръка на Сашко:
IBAN сметка:
BG62RZBB91551005242354
валута: BGN
BIC: RZBBBGSF

IBAN сметка:
BG92RZBB91551005242396
валута: EUR
BIC: RZBBBGSF

loading...
Пътни строежи - Велико Търново