Царина от Горна Оряховица влезе в Hell’s Kitchen

Публикувано на вт, 20 февр. 2024
9105 четения

Чаровната Царина Цанева от Горна Оряховица е един от участниците в шестия сезон на телевизионното предаване „Hell’s Kitchen България”, който стартира по Нова телевизия. По професия тя е машинен оператор във военен завод. В продължение на 7 години е била управител на заведение. Определя се като работохолик, а най-силното й качество в кухнята е дисциплината. За нея влизането в “Hell’s Kitchen България” е сбъдната мечта и затова няма търпение да премине през всички изпитания в предаването – от паденията до върховете.
Царина е властелин в кухнята и в живота. Действа с твърда ръка, готова е да учи и да се усъвършенства денонощно, за да постигне мечтите си. Започва да работи още докато е ученичка, защото семейството й няма големи финансови възможности и тя не иска да им е в тежест. Въпреки трудностите, успява да завърши гимназия с отличен успех. Царина се самоопределя като голям работохолик и борбен човек. Споделя, че е преминала през ужасни моменти. В рамките на три години губи трима членове от семейството. 40 дни преди абитуриентския й бал умира дядо й, след по-малко от 2 години почива баща й, а няма и година по-късно баба й си отива от този свят. На третия ден от смъртта на баща й тя разбира, че е имал парично задължение към някаква фирма и се налага тя да го погаси. Затова въпреки трудния момент започва и втора работа в дискотека. Царина ненавижда мързела, скатаването и лошата хигиена. Казва, че където и да отиде, не остава незабелязана, както и че е лидер още от малка.
„„Hell’s Kitchen България“ за мен е мечта, която съм на път да сбъдна. Искам всичко, което ми предстои там, да го изживея на максимум – сълзи, скандали, смях“, заявява Царина в своята телевизионна визитка. „Готова съм, ако трябва денонощно да бъда будна, да уча менюто, рецептите, да пробвам и да греша, докато не стана перфектна“, добавя горнооряховчанката, за която „Hell’s Kitchen България“ е най-голямата възможност да се върне там, където чувства себе си – в кухнята.
Царина е близка приятелка с Ивайло Иванов – нейния съгражданин, който бе един от най-колоритните и запомнящи се участници в „Hell’s Kitchen България” през 2020 г., а сега готви в кухнята на единствения 5-звезден хотел във В. Търново. „Царина, успех в предизвикателството „Hell’s Kitchen България“! Знам, че забавлението е много по-малко, отколкото изглежда по телевизията, затова ти желая здрави нерви и търпение! Ти можеш и фактът, че си там, те прави вече победител! Успех! Горна Оряховица е с теб”, написа Ивайло в профила си във фейсбук.
Кулинарната легендата шеф Виктор Ангелов посрещна 18 нови участници в Кухнята на Ада, които ще се изправят пред много предизвикателства и провокации, за да стигнат до първото място. В пилотния епизод на сезона Царина започна с лек фалстарт, защото ястието й бе определено от шеф Ангелов като безсолно и недобре подправено, което й отне точката в прекия двубой с друг готвач, но пък тя е в тима на крайните отборни победители от първата битка и продължава напред. „Очаквайте неочакваното“, коментира нейният приятел от Г. Оряховица Ивайло Иванов, а всички нейни съграждани й пожелаха успех.
Николай ВЕНКОВ
сн. „Hell’s Kitchen България“ и личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново