Три града в областта се включват в “Капачки за бъдеще”

Публикувано на вт, 3 окт. 2023
346 четения

Три града в областта се включват в кампанията “Капачки за бъдеще”. Инициативата за събиране на пластмасови капачки и кенчета ще се проведе в събота – 7 октомври, във В. Търново, Г. Оряховица и Лясковец. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на шеста детска линейка.
Във В. Търново пунктът ще е разположен на паркинга на “Кауфланд” за времето от 09,00 до 14,00 ч. На място ще има урна за дарения, в която ще се пуска сума по желание на дарителя.
За закупуването на артикули с логото на “Капачки за бъдеще” ще трябва да се носи точна сума, като предстои обявяването на ценоразпис на продуктите във фейсбук страницата на инициативата за В. Търново.
В Г. Оряховица пунктът ще бъде ситуиран пред Летния театър за времето от 10,00 до 14,00 ч. Капачки и кенчета ще се събират и в Лясковец от 09,30 до 12,30 ч. на площад “Възраждане”.
От началото на кампанията “Капачки за бъдеще” през 2017 г. досега от рециклирането на пластмасови капачки са събрани средства за закупуването на 22 кувьоза, 5 детски линейки и над 40 медицински уреда, предоставени на различни болници в страната.
До момента са рециклирани над 1 милион и 100 хиляди килограма пластмаса, обявиха организаторите на кампанията “Капачки за бъдеще”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново