Тома Томов: Трябват ни нови лидери, които да имат ясно усещане за пулса на народа

Публикувано на чт, 11 апр. 2013
1347 четения

Тома Томов е едно от имената – легенди в българската журналистика. Роден е в София през 1942 г. Бил е редактор в новините на БНТ. Водил е седмичната програма „Панорама”, бил е пътуващ международен кореспондент

Прави филми за гражданската война в Ливан, за Скандинавия, Англия, Куба, Тайланд, американската космическа програма, ракетните преговори САЛТ. Интервюира Джими Картър, Ричард Никсън, Хенри Кисинджър, Сайърс Ванс, Едуард Кенеди, Юджин Маккарти, професор Джон Кенет Гълбрайт, Корета Кинг, Марлон Брандо, Рей Бредбъри, Джак Никълсън, астронавтите Стафорд и Митчъл, шаха и шахинята на Иран, Фидел Кастро, Улоф Палме, генералния секретар на Хенри Мур, Оливър Стоун и много други.

Днес Тома Томов беше във Велико Търново за представянето на листата на БСП в региона.

Трябват ни нови лидери, които да имат ясно усещане за пулса на народа, да имат решения, защото страната ни е обхваната от безработица и отчаяние. Корабът ни е попаднал в страхотна буря, люлеят ни невероятни ветрове, заяви в интервю за “Янтра ДНЕС” известният журналист.

Никой не ни е пречил през последните 20 години да имаме достойнство като народ, защото не сме във война, не се окупирани, няма епидемия, не е избухнал вулкан. Какво правим със себе си?! Сякаш има нещо сбъркано в българския народ, или в модела, който сме избрали, защото средното поколение в цяла Южна Европа вече сякаш е изгубено, допълни той.

Весела КЪНЧЕВА
видео Бранимир БОНЕВ

Цялото интервю с Тома Томов четете в утрешния брой на “Янтра ДНЕС”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново