Четвъртокласници от СУ “Ем. Станев” с отличен успех на олимпиадата “КИНГС”

Публикувано на пн, 19 февр. 2024
121 четения

Ученици от СУ “Емилиян Станев” във В. Търново обраха наградите в международната ученическа олимпиада “КИНГС”. Габриела Кирилова от 4 “д” клас спечели първо място в категориите “Български език” и “Математика” в своята възрастова група с абсолютния максимум точки – 100. Ученичката се е подготвяла за престижното състезание основно в часовете в училище и вкъщи и не е посещавала допълнителни уроци по предметите.
Още една представителка на четвъртите паралелки е постигнала изключителен успех – Йоана Йорданова от 4 “е” клас е събрала 97 точки на онлайн изпита по “Човекът и природата”. Карина Карапенчева и Виктор Николов от 4 “б” също са завършили своето участие в международната ученическа олимпиада “КИНГС” с над 80 от 100 възможни точки в категориите “Математика” и “Английски език”.
Олимпиадата “KINGS” включва тестови задачи, както и въпроси с отворен отговор, които са под формата на есе в свободен стил, а в олимпиада по математика – обяснение на логиката на решаване на задачата и предоставяне на писмен отговор. Отворените отговори се проверяват само при участници, които са събрали еднакъв брой точки и не може да бъде определен победител.
сн. СУ “Ем. Станев”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново