Четвъртокласник издаде втората си книга

Публикувано на нд, 4 юни 2023
5791 четения

Николай Антонов от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във В. Търново издаде своята първа стихосбирка. Тя е озаглавена “Дял от мене” и включва близо 30 стихотворения. Това е втората книга на чтвъртокласника, а идеята за нея се ражда веднага след излизането от печат през 2021 г. на първата му творба “Каново Паново”, в която разказва истории от въображаемото градче и с нея печели националния конкурс “Детство мое вълшебно”.
В петък Николай представи в библиотеката на читалище “Искра” своята стихосбирка пред съучениците си от 4 в клас, а на събитието присъстваха неговите родители и класният ръководител д-р Ренета Минчева. Събитието уважиха директорът на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ Иваничка Петкова и училищният психолог д-р Офелия Иванова.
“Чувствам се много горда и развълнувана, че Ники успя да издаде тази книжка в периода, в който все още сме заедно, защото това негово постижение ме радва изключитлено много. И ми дава надежда, че талантът на българските деца расте и няма да се загуби. Докато има деца като вас, които обичат да четат, да пишат, да съчиняват или рисуват, България ще просъществува”, заяви д-р Ренета Минчева. Класният ръководител не скри вълнението си от представянето на книгата, след което даде думата на автора да сподели повече за своята стихосбирка.
“Дял от мене” се роди спонтанно като частица от моя живот и смятам, че е по-добра от първата ми книга. Много благодаря за подкрепата на моите родители, на моя класен ръководител г-жа Минчева и на всички мои съученици”, сподели Николай. Той прочете част от стихотворенията си, които породиха сред четвъртокласниците редица въпроси към автора. Всички гости на събитието получиха за спомен книгоразделител, върху който имаше различно стихотворение от книгата и автограф. Талантливият автор също получи подаръци от присъстващите с пожелание да продължи смело да твори и да постигне много успехи.
С усмивка четвъртокласникът сподели, че когато го питат какво е неговото хоби, винаги казва, че е да пише. За това винаги носи със себе си тефтер и химикал, за да записва нещата, които му хрумват. Така се раждат и част от стиховете, провокирани от различни емоции и преживявания. И допълни, че много обича да чете, но предпочита български автори и в момента е избрал книгата на Георги Господинов “Времеубежище”, а мечтата му е един ден да се срещне с първия българин, носител на престижната световна награда “Букър”. На финала на събитието Николай сподели, че вече е започнал да работи върху своята следваща книга.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново